ЕС ще намали износа на петрол от Русия с 92% до

...
ЕС ще намали износа на петрол от Русия с 92% до
Коментари Харесай

Макрон с исторически ход срещу Русия

ЕС ще понижи износа на петрол от Русия с 92% до края на годината, съобщи френският президент Еманюел Макрон. " Договорихме се за нов пакет от наказания... Те би трябвало да ни оказват помощ да понижим потреблението на съветски нефт с 92% до края на годината... Този нов пакет от наказания против Русия е исторически. Решихме да се отървем от зависимостта си от съветския нефт допустимо най-скоро ", съобщи Макрон на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 30-31 май.

Понастоящем оборудванията за предпазване на газ в Европейски Съюз са запълнени на 41%, което е с 5% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Ръководителят на Европейската комисия добави също, че стремежът на Европейски Съюз да диверсифицира енергийните си снабдители към този момент е довел до удвояване на доставките на неруски полутечен природен газ за Европейски Съюз през първото тримесечие на 2022 г. 

Шестият пакет от наказания против Русия визира 80 съветски предприемачи и 3 телевизионни канала, чиито имена ще бъдат оповестени след окончателното утвърждение на глобите, съобщи френският президент.

" Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия е доста значим, той ще разреши първата съветска банка Сбербанк да бъде изключена от системата SWIFT и за първи път да се наложи петролно ембарго ", добави той на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз, която се организира в Брюксел на 30-31 май.

От своя страна италианският министър-председател Марио Драги съобщи, че антируските ограничавания ще останат в действие " доста, доста, доста дълго време " и че " комерсиалните канали ще се трансформират за доста години, в случай че не и вечно ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пък съобщи, че формалното утвърждение евентуално ще се състои в сряда или четвъртък. Ръководителят на Евросъветa е уверен, че на срещата на върха на Европейски Съюз ще бъде открит компромис по шестия пакет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР